אוניברסיטאות בארץ

אוניברסיטה הינה מוסד להשכלה גבוהה, מוסד המעניק תארים אקדמיים במסלולי לימוד גבוהים, ובו מתקיימים גם מחקרים מסוגים שונים. בין סוגי התארים המוענקים על ידי אוניברסיטאות בארץ: תואר ראשון, תואר שני, תואר שלישי ודוקטורט. בדרך כלל, האוניברסיטאות מורכבות מכמה פקולטות, מכונים ובתי ספר, בהם אפשר למצוא חלוקה לחוגים רבים ומגוונים. בין החוגים: מדעי הרוח, מתמטיקה, מדעי במחשב, כלכלה, ועוד. בראש חוג עומד פרופסור ומתחתיו יכולים להיות פרופסורים נוספים, דוקטורנטים, מרצים, ועוד. כשבאים לבחון איזו אוניברסיטה הכי טובה להרשמה לשנת הלימודים הבאה, מי האוניברסיטה הכי טובה בארץ ובשבילך, אחרי שמחליטים מה ללמוד כדאי להכיר את דירוג האוניברסיטאות בישראל, נתון ששופך אור על טיב מוסד הלימודים.

לייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים >>>

בחירת אוניברסיטה בישראל

אוניברסיטאות בארץ 8 המדורגות בישראל

דירוג האוניברסיטאות בישראל. בישראל פועלות שמונה אוניברסיטאות הפזורות ברחבי הארץ: טכניון – מכון טכנולוגי בישראל וכן אוניברסיטת חיפה ממוקמים בעיר חיפה, בירושלים פועלת אוניברסיטה גדולה האוניברסיטה העברית, בבאר שבע אפשר למצוא את אוניברסיטת בן גוריון, ברחובות פועל מכון ויצמן למדע, בתל אביב ישנה אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן ממוקמת גם היא במרכז הארץ, וישנם סניפים של האוניברסיטה הפתוחה.

אוניברסיטאות בארץ הפועלות כפי האוניברסיטה הפתוחה, מתאימות בעיקר לקהל הבוגר יותר, היות והיא מציעה תכניות לימוד גמישות בהן התלמידים מרכיבים לעצמם את המערכת, ויכולים לאפשר לעצמם גמישות מרבית כדי שיוכלו לשלב עבודה. זה יכול להוות גם חסרון היות ופריסת התואר על שנים רבות יכולה לגרום לסטודנטים לוותר באמצע ולהישאר ללא תואר, או להרשות לעצמם לקחת הפסקות ארוכות ולהוציא את התואר אחרי זמן ממושך בהרבה ממה שהיו עושים לו למדו במוסד אוניברסיטה אחר.

ישנם שיקולים שונים בבחירת אוניברסיטה, ביניהם אפשר למצוא את דירוג האוניברסיטאות בישראל, המיקום שלהן  וכמובן תנאי הקבלה. שכר הלימוד בדר"כ יהיה פחות או יותר זהה בכלל האוניברסיטאות בארץ, ונמוך בהרבה מזה הקיים במכללות, ואם ניקח בחשבון גם את היוקרה של לימוד במוסד של אוניברסיטה, הרי שהביקוש אליהן גבוה מאשר הביקוש למכללות, ולכן קיימת תחרות על מקומות הלימוד. יש מי שמעדיף לבחור אוניברסיטה הסמוכה לעיר מגוריו, ואת אלו המעדיפים דווקא לעבור לעיר אחרת ולפתוח דף חדש. אוניברסיטת בן גוריון בנגב מושכת אליה סטודנטים רבים מרחבי הארץ, המעוניינים לעבור ללמוד בה בגלל הנושא החברתי המפותח, יחסית לאוניברסיטאות האחרות. ישנם גם סטודנטים המגיעים אליה בגלל שלא הצליחו להתקבל לאותו החוג באוניברסיטה אחרת.

מכללה או אוניברסיטה? מה ההבדל

מה ההבדל בין אוניברסיטאות בארץ לבין לימודים במכללות? בתחומים מסוימים, הלימודים במוסד כמו אוניברסיטה נחשבים יוקרתיים יותר אך גם תנאי הקבלה עשויים להיות קשים בהרבה, בגלל הביקוש הרב. חלק מהמתעניינים מאמינים שעם מעט עבודה, יוכלו לשפר ציונים ולהתקבל לחוג המבוקש במוסד הלימודים אוניברסיטה, בעוד אחרים מעדיפים לא לבזבז זמן וכסף על הניסיון ופשוט להירשם למכללה. ישנם גם חוגים בהם הלימודים במכללה מסוימת עשויים להיות יותר פרקטיים ולכן יש כאלו שמראש יבחרו באופציה זו כעדיפות ראשונה ולא בגלל אי הצלחה בקבלה.

הלימודים במכללות עשויים להיות יותר גמישים בהשוואה לאותו חוג באחת מבין אוניברסיטאות בארץ. זהו גם אחד השיקולים בבחירת אחד מהשניים, יש מי שמסוגל לעמוד בתנאי הלימוד של אוניברסיטה, למשל מי שחי עם ההורים, ו/או חסך מראש סכום שיאפשר לו להשקיע את הזמן הנחוץ בלימודים. אחרים מעדיפים ללמוד במכללה המציעה תוכנית לימודים גמישה שתאפשר להם לעבוד תוך כדי הלימודים.

שיקולים בבדיקת אוניברסיטאות בארץ

מי שבחר אוניברסיטה ולא מכללה, לוקח בחשבון דברים כמו דירוג האוניברסיטאות בישראל, תנאי קבלה מחמירים יותר, ודרישות לימודים שעשויות להיות תובעניות. ישנם גם שיקולים שונים בבחירה מבין אוניברסיטאות בארץ. יש מי שמעדיף להישאר בעיר מגוריו, לעיתים זה אצל ההורים, כך שיוכל לחסוך בהוצאות הכבדות של שכר הדירה, ארנונה, מים, חשמל, אוכל, וכדומה, ובכך להקל על הלחץ בזמן הלימודים. תלמידי אוניברסיטה לעיתים מתקשים לשלב בין עבודה ולימודים ולכן מי שלא חסך כסף או אינו מקבל תמיכה מההורים, עשוי להעדיף לגור אצל ההורים בזמן הזה. מי שחשוב לו לעבור לדירה משלו, לעיתים עושה זאת באמצעות חסכונות, תמיכה כלכלית מההורים, וישנם כאלו שמצליחים לשלב בהצלחה מול לימודים במוסד אוניברסיטה עבודות נוחות לסטודנטים, כמו מלצרות, ברמנים, מוקדי שירות לקוחות, וכדומה.

שיקול אחר בבדיקת אוניברסיטאות בארץ הוא יוקרה של חוג מסוים, למשל חוג לתקשורת עשוי להיחשב מקצועי ויוקרתי יותר באחת האוניברסיטאות, ביחס לאותו החוג באחרות. תנאי הקבלה יכולים להיות בהתאם, כך שאם אותו תלמיד לא יתקבל לחוג תקשורת במוסד אוניברסיטה הרצוי, הוא יכול לנסות ולשפר את הממוצע שלו ולנסות שנית, או לנסות להתקבל לעדיפות השנייה שלו. ישנם סטודנטים שמשקיעים בשנה הראשונה ללימודיהם על מנת שיוכלו לנסות ולעבור בין אוניברסיטה זו או אחרת לשנה השנייה, על בסיס מקום שמתפנה.

לייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים >>>