לימודים בישראל » אוניברסיטאות בארץ » האוניברסיטה העברית
האוניברסיטה העברית
האוניברסיטה העברית הוקמה ביחד עם קום המדינה. למעשה זהו היה המוסד להשכלה גבוהה היחידי בארץ בימים ההם. אחד מהמייסדים של האוניברסיטה היה אלברט איינשטיין, חתן פרס הנובל לפיזיקה שקידם את עולם האקדמיה במדינה היהודית הצעירה. בהקמת האוניברסיטה היו מעורבים רבים מאנשי המדע הגדולים בעולם, וכתוצאה מכך אנו קיבלנו מוסד להשכלה גבוהה ברמה עולמית. כיום האוניברסיטה העברית מציעה מגוון רחב של מסלולי לימודים לישראלים ולסטודנטים הבאים ממדינות אחרות בעולם, את הנתונים אפשר לראות במסגרת שנתון האוניברסיטה העברית ובמסגרת מודל האוניברסיטה העברית, בנוסף באתר האוניברסיטה ניתן למצוא מידע אודות ספריות האוניברסיטה העברית. לצד המוסדות העיקריים להשכלה גבוהה בישראל, גם האוניברסיטה העברית בירושלים מפעילה תכניות לימודים רבות לשכבות שונות במדינת ישראל.
האוניברסיטה העברית לימודים לתואר
הקמפוסים של האוניברסיטה העברית
כיום עומדים לרשות הסטודנטים ארבעה קמפוסים של האוניברסיטה העברית:
- האוניברסיטה העברית קמפוס הר הצופים – הקמפוס הגדול ביותר של האוניברסיטה ובו מנוהלות רוב הפקולטות.
- האוניברסיטה העברית קמפוס עין כרם – הקמפוס של לימודי הרפואה: פקולטת רפואה, פקולטת רפואת שיניים ופקולטה לאחיות.
- האוניברסיטה העברית גבעת רם – הקמפוס של בית הספר הלאומי לפקולטת מדעי הטבע.
- האוניברסיטה העברית רחובות – המוסד האקדמאי העיקרי ללימודי חקלאות.
בנוסף לקמפוסים העיקריים של האוניברסיטה קיימת מעבדה ימית באילת, ובבית דגן ישנו בית ספר וטרינרי. האוניברסיטה העברית מעודדת הצטיינות בלימודים, ומפעילה תוכנית מיוחדת לסטודנטים מצטיינים בשם "אמירים". התוכנית מאפשרת לסטודנטים הלומדים מדעי הטבע, ליהנות ממלגת הצטיינות, וכן לרכוש ידע נוסף בתחומי הלימוד שלהם. כמו כן, קיימת תוכנית הצטיינות בשם "רביבים" המיועדת לסטודנטים הלומדים בתחום הרוח ויהדות.
ספריות האוניברסיטה העברית
הבולט מבין ספריות האוניברסיטה העברית הוא מכון איינשטיין למתמטיקה. כאחד המייסדים של האוניברסיטה העברית, אלברט איינשטיין העביר לרשותה את כל כתבי היד שלו. הנהלת האוניברסיטה הקימה ארכיון מיוחד למורשת איינשטיין וכיום הארכיון נחשב לאחד המקומות הייחודיים של האוניברסיטה. האוניברסיטה העברית כיום היא בעלת זכות היוצרים היחידה של כתבי יד של אלברט איינשטיין. על מנת להביט בכתבי יד אלו מגיעים פיזיקאים והיסטוריונים גדולים מכל רחבי העולם. במסגרת הלימודים של מדעי הפיזיקה רשאים הסטודנטים לעיין בכתבי איינשטיין.
מוסד להשכלה גבוהה בעל שם עולמי
האוניברסיטה העברית נחשבת כמוסד האקדמאי הטוב ביותר בישראל, וכן היא נמנית בין האוניברסיטאות הטובות ביותר בעולם לצד אוניברסיטת הרווארד, אוניברסיטת אוקספורד ואוניברסיטת מוסקבה. נכון לשנת 2006 דורגה האוניברסיטה העברית במקום ה-82 מתוך 100 מוסדות הלימוד המובילים בעולם על ידי השבועון ניוזוויק.
בשנת 2006 למדו באוניברסיטה יותר מ-24,000 סטודנטים, ועד לשנת 2003 האוניברסיטה העברית העניקה כ-90,000 תארים אקדמאיים. כיום האוניברסיטה פתוחה לקהל רחב של הסטודנטים, אך תנאי הקבלה מאוד מחמירים.
האוניברסיטה העברית תנאי קבלה
האוניברסיטה העברית בעלת השם העולמי שואפת לקבל את הסטודנטים הטובים ביותר, להעניק להם השכלה הולמת ולהוציא מומחים לשוק העבודה. הסטודנטים אשר יצליחו לעבור את תנאי הקבלה, לסיים את תוכנית הלימודים ולקבל את התואר מטעם האוניברסיטה, יזכו למעמד מאוד גבוה לא רק בישראל, אלא בכל מדינות העולם.
תנאי הקבלה ללימודים לתואר ראשון באוניברסיטה העברית מתבססים בדרך כלל על שקלול של הציון בפסיכומטרי עם ממוצע הבגרויות, שידוע גם כסך קבלה או סכם. הציון משתנה מחוג לחוג וכך גם רמת המשקל המוענקת לפסיכומטרי ולבגרות. בחלק מן החוגים הדגש הוא על הישגים ריאליים כגון בחוגי ההנדסה והמדעים המדויקים.
תנאי הקבלה הכלליים לאוניברסיטה העברית הם:
- תעודת בגרות מלאה, הכוללת 17 יחידות לימוד של מקצועות החובה: 3 יח"ל מתמטיקה, 4 יח"ל אנגלית, 2 יח"ל הבעה עברית, 2 יח"ל היסטוריה, 2 יח"ל ספרות, 2 יח"ל תנ"ך ו-2 יח"ל אזרחות.
- ציון פסיכומטרי מינימלי של 500, למעט מקרים חריגים.
האוניברסיטה העברית מוקד מידע
האוניברסיטה העברית קמפוס הר הצופים
קמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית בירושלים הוא פנינה אקדמית ומרכז ידע בינלאומי. הקמפוס, השוכן על צלע הר הצופים, משקיף אל נוף עוצר נשימה של העיר העתיקה ומציע סביבה לימודית ייחודית ומעוררת השראה.
הפקולטות והמסלולים בקמפוס
בקמפוס הר הצופים פועלות מספר פקולטות מובילות, ביניהן:
הפקולטה למדעי הרוח: מציעה מגוון רחב של מסלולי לימוד, החל משפות וספרות ועד להיסטוריה, פילוסופיה וארכיאולוגיה.
הפקולטה למדעי החברה: פקולטה גדולה ותוססת המציעה מסלולים בתחומי הפסיכולוגיה, סוציולוגיה, מדעי המדינה, כלכלה ועוד.
הפקולטה למשפטים: מהפקולטות המובילות בישראל, מציעה תוכניות לימוד לתואר ראשון ושני במשפטים.
בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית: מכשיר עובדים סוציאליים מקצועיים ומסורים.
בית הספר לחינוך: פקולטה ותיקה ומוערכת המציעה תוכניות לימוד מגוונות בתחום החינוך.
בית הספר לריפוי בעיסוק: מכשיר מרפאים בעיסוק מומחים.
האוניברסיטה העברית קמפוס עין כרם
קמפוס עין כרם של האוניברסיטה העברית בירושלים הוא מרכז ידע רפואי מוביל, השוכן בלב נוף יפהפה וסביבה ירוקה. הקמפוס ידוע בזכות הצוות האקדמי המצוין שלו, המחקר פורץ הדרך והתרומה המשמעותית שלו לחברה הישראלית.
הפקולטות והמסלולים בקמפוס:
בקמפוס עין כרם פועלות מספר פקולטות מובילות בתחומי הרפואה והבריאות, ביניהן:
הפקולטה לרפואה: פקולטה ותיקה ומוערכת המציעה תוכנית לימוד לתואר דוקטור לרפואה (M.D.).
הפקולטה לרפואת שיניים: פקולטה מובילה המציעה תוכנית לימוד לתואר דוקטור לרפואת שיניים (D.M.D.).
בית הספר לרוקחות: מכשיר רוקחים מקצועיים ומיומנים.
בית הספר לסיעוד ע"ש הנרייטה סאלד: מכשיר אחיות מוסמכות.
התוכנית לתואר שני במדעי הבריאות: תוכנית בינתחומית ייחודית המציעה מגוון מסלולי לימוד.
האוניברסיטה העברית גבעת רם
לאחר מלחמת העצמאות האוניברסיטה נתקלה במצב בו קמפוס הר הצופים מצא את מקומו בשטח טריטוריאלי שאינו קשור לשטח של מדינת ישראל. הנהלת האוניברסיטה העברית חיפשה פתרון מיידי להמשך הלימודים של הסטודנטים, ובעקבות כך התחילה בניית קמפוס נוסף בגבעת רם. הקמפוס נבנה במהירות רבה ורוב הפקולטות הועברו אליו. אחרי מלחמת ששת הימים השטח של קמפוס הר הצופים חזר אל מדינת ישראל, ושני הקמפוסים התחילו לפעול באותה מתכונת. תוך כדי אירועים אלו הצליחה האוניברסיטה העברית לגייס מספר רב של סטודנטים, והפכה למוסד האקדמאי הגדול ביותר בארץ. האוניברסיטה העברית כיום הינו מוסד לימודים אקדמיים בינלאומי, ובו לומדים הן הסטודנטים יהודים והן סטודנטים ערביים.
הפקולטות והמסלולים בקמפוס:
בקמפוס גבעת רם פועלות מספר פקולטות מובילות בתחומי המדע, הטכנולוגיה, ההנדסה והמתמטיקה, ביניהן:
הפקולטה למדעי הטבע: מציעה מגוון רחב של מסלולי לימוד בתחומי הביולוגיה, הכימיה, הפיזיקה, הגיאולוגיה ועוד.
הפקולטה למדעי המחשב: פקולטה מובילה המציעה תוכניות לימוד לתואר ראשון ושני במדעי המחשב.
הפקולטה להנדסה: פקולטה ותיקה ומוערכת המציעה תוכניות לימוד לתואר ראשון ושני בהנדסה, אדריכלות ועוד.
בית הספר למדעי הים ע"ש ליאון H. צ'לסי: מכשיר חוקרים בתחום מדעי הים.
בית הספר לרוקחות ע"ש רפפורט: מכשיר רוקחים מקצועיים ומיומנים.
האוניברסיטה העברית קמפוס רחובות
קמפוס רחובות של האוניברסיטה העברית בירושלים הוא בית לחקלאות, מזון וסביבה. הקמפוס, השוכן בצפון רחובות, ידוע בזכות הצוות האקדמי המצוין שלו, המחקר פורץ הדרך והתרומה המשמעותית שלו לחקלאות הישראלית והעולמית.
הפקולטה והמסלולים בקמפוס:
בקמפוס רחובות פועלת פקולטה אחת: הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית: מציעה מגוון רחב של מסלולי לימוד בתחומי החקלאות, מדעי הצמח, מדעי החי, ביוטכנולוגיה, מדעי המזון, גידול בעלי חיים, וטרינריה, רפואת סביבה ועוד.
כתובת האוניברסיטה העברית
מהו Moodle מודל האוניברסיטה העברית?
Moodle מודל האוניברסיטה העברית הוא מודל למידה מקוונת המבוסס על מערכת הלמידה Moodle.
המודל מבוסס על מספר עקרונות מרכזיים:
- התאמה אישית: מודל האוניברסיטה העברית יוצר מסגרת גמישה המאפשרת לסטודנטים להתאים את הלמידה לצרכיהם האישיים. הסטודנטים יכולים לבחור את הקצב שלהם, את הנושאים שהם לומדים ואת הדרך שבה הם לומדים.
- מעורבות: מודל האוניברסיטה העברית מעודד את המעורבות של הסטודנטים בלמידה. הסטודנטים נדרשים לקחת חלק בפעילויות שונות, כגון דיונים בפורומים, שיתוף פעולה בפרויקטים ופתרון בעיות.
- הערכה: המודל משתמש במגוון שיטות הערכה, כדי לאפשר לסטודנטים להפגין את הידע וההבנה שלהם. השיטות כוללות מבחנים, עבודות, פרויקט גמר ועוד.
מודל האוניברסיטה העברית זכה להצלחה רבה באוניברסיטה העברית. הוא הביא לעלייה בשיעורי ההצלחה, לירידה בנשירה ולשיפור חווית הלמידה של הסטודנטים.